Steven Mackintosh - Životopis

31. ledna 2009 v 16:11 | Verča |  Steven Mackintosh
Profese: Herec

Věk: 41

Datum narození: 30. 04. 1967

Místo narození: Cambridge, Anglie

Znamení: Býk

Životopis:


Od svého filmového debutu Prick Up Your Ears se Steven Mackintosh objevil v celé řadě filmů a televizních dramat. Transsexuála si zahrál ve filmu S dívkami je to jiné, zbabělce ve filmu Sbal prachy a vypadni a sexuálního maniaka ve filmu Armáda v sukních. V roce 2003 jsme ho mohli spatřit v kontroverzním snímku Matka.

Mezi jeho další filmy patří Memphiská kráska, Večer tříkrálový, Vysněná Amerika, Sladká pomsta, To druhé Boleynovic děvče, Člověk - tvor záhadný, Svěrací kazajka a další. Za film Péče získal Mackintosh cenu za nejlepší mužský herecký výkon od Royal Television Society v roce 2001.

Mackintosh se objevuje i v divadelních představeních. Hraje pro Royal Court, Fortune Theatre, Greenwich Theatre. Ve Snu svatojánské noci si zahrál v Bush Theatre a pro National Theatre Four nazkoušel Bouři, Zimní pohádku a Cymbelína.

Roku 2005 ztvárnil postavu upíra Tanise ve filmu Underworld Evolution (režie Len Wiseman), kde nabírá dlouholetý spor mezi upíry a vlkodlaky nových rozměrů, začínají krvelačné hody, boj zapovězené lásky a čas na velkolepou pomstu.

Filmografie:

Jako herec
2006 -Underworld: Evolution role: Andreas Tanis
2005 -Svěrací Kazajka (Jacket, The) role: Dr. Hopkins
2005 -Tajemství slov (Vida secreta de las palabras, La) role: Doctor Sulitzer
2003 -Člověk - tvor záhadný (Explorations) role: vypravěč
2003 -Matka (Mother, The) role: Bobby
2003 -To druhé Boleynovic děvče (Other Boleyn Girl, The) role: George Boleyn
2001 -Sladká pomsta (Sweet Revenge) role: Sebastian Harper
1998 -Sbal prachy a vypadni (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) role: Winston
1996 -Hlavní podezřelý: Chybné úsudky (Prime Suspect 5: Errors of Judgment role: The Street / Clive Norton
1996 -Večer tříkrálový (Twelfth Night: Or What You Will) role: Sebastian
1995 -The Grotesque role: Sidney Giblet
1994 -Krůček k vraždě (Murder In Mind) role: Simon
1994 -Princezna Caraboo (Princess Caraboo) role: Harold
1992 -Muppets: Vánoční koleda (Muppet Christmas Carol, The) role: Fred, Scrooge's Nephew
1990 -Memphiská kráska (Memphis Belle) role: Stan the Rookie
1990 -Ostrov pokladů (Treasure Island) role: Dick

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Který Let's Dance se ti líbí více?

Let's Dance
Let's Dance 2: Street Dance

Komentáře

1 Adélka (SB) Adélka (SB) | Web | 31. ledna 2009 v 16:55 | Reagovat

Já jsem na tom stejně

2 Zdeňka-SB Zdeňka-SB | Web | 31. ledna 2009 v 22:29 | Reagovat

ja vsechno po 5 ale 4 a 5 jsem nemela

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama