Regina King - Životopis

30. června 2008 v 22:53 |  Regina King
Profese:
Herečka
Datum narození: 15. 01. 1971 (37 let)
Místo narození: Los Angeles, California, USA
Znamení: Kozoroh
Životopis:

Regine se díky několika významným rolím postupně stává velmi žádanou herečkou. Brzy se objeví ve filmu Legally Blonde 2: Red, White and Blonde, kde si zahrála spolu s Reese Witherspoon. Nedávno také začala natáčet biografické drama Unchain My Heart: The Ray Charles Story. King debutovala v sitcomu 227. Po pěti sezónách dostala příležitost i na stříbrném plátně a obsadila jednu z rolí v režijní prvotině Johna Singletona Chlapci ze sousedství. Poté si zahrála v dalších dvou Singletonových filmech Poetic Justice a Holé lebky.

Další významné role pak obsadila ve filmech Friday a Honička na playboye.V roce 1997 přišel dosud největší zvrat v její kariéře - komerční trhák Jerry Maguire. Následně získala role ve filmech How Stella Got Her Groove Back, Nepřítel státu, Velký Joe a Zpátky na Zemi. Na televizní obrazovku se vrátila v televizním filmu HBO If These Walls Could Talk 2 a komedii NBC Leap of Faith.
Filmografie:
2007Year of the Dog ...Layla
2006Mravenčí polepšovna (The Ant Bully) ...Kreela
2005Slečna drsňák 2: Ještě drsnější (Miss Congeniality 2 Armed And Fabulous) ...Sam Fuller
2005Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous ...Sam Fuller
2004Ray () ...Margie Hendricks
2004Moderní popelka (Cinderella Story, A) ...Rhonda
2003Tupac: Vzkříšení (Tupac: Resurrection) ...
2003Pravá blondýnka 2 (Legally Blonde 2) ...Grace Rossiter
2003Legally Blonde 2: Red, White & Blonde ...Grace Rossiter
2003Bláznivá školka (Daddy Day Care) ...Kim Hinton
2002Final Breakdown ...Rayne
2002Damaged Care ...Cheryl Griffith
2001Zpátky na zem (Down to earth) ...Sontee Jenkins
200124 (24) ...Sandra Palmer
2000If These Walls Could Talk 2 ...Allie (segment "2000")
1999Love and Action in Chicago ...Lois Newton
1999Where the Truth Lies ...Lillian Rose-Martin
1998Rituals ...
1998How Stella Got Her Groove Back ...Vanessa
1998Nepřítel státu (Enemy of the State) ...Carla Dean
1998Velký Joe (Mighty Joe Young) ...Cecily Banks
1996Thin Line Between Love and Hate, A ...Mia Williams
1996Jerry Maguire (Jerry Maguire) ...Marcee Tidwell
1995Holé lebky (Higher Learning) ...Monet
1995Friday ...Dana Jones
1993Cesta za Láskou (Poetic Justice) ...Iesha
1991Backstage at Masterpiece Theatre ...Cora
1991Chlapci ze sousedství (Boyz N the Hood) ...Shalika
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama